Suc proaspat de portocale

De ce sa consumi suc de portocale proaspat?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Este sanatos sucul de portocale? Potrivit mai multor experti in sanatate, sucul de portocale sau din alte fructe ar trebui sa fie retrogradat la categoria de alimente nesanatoase. De ce? Probabil ca stii ca fructoza din sucul de portocale ambalat este suplimentata cu apa si zahar. Totusi, exista o diferenta majora intre sucul de portocale ambalat traditional si versiunea moderna, care nu contine conservanti sau adaos de apa si zahar.   

De ce sa bei suc de portocale proaspat

In primul rand pentru ca este de opt de mii de ori mai delicios decat sucul ambalat si pasteurizat, cumparat de la magazin.

Viata este prea scurta ca sa consumi alimente nesanatoase, asa ca alege doar suc proaspat stors de portocale sau alte fructe, din surse sigure.

Nu exista substante aromatizante chimice “100% naturale” in compozitia unui aliment

Da, ai auzit despre asta? Chiar daca esticheta iti indica "100% suc de portocale", dar cu un continut de arome sintetice derivate din portocale, este clar ca sucul a suferit modificari chimice. Producatorii fac acest lucru pentru a pastra aroma sucului si valabilitatea pentru o perioada mai lunga.

Dupa stoarcerea portocalelor, sucul este depozitat in cuve uriase din care este scos oxigenul, pentru a impiedica sucul sa se altereze (prelungindu-i termenul de valabilitate chiar si la un an). Totusi, acest procedeu elimina si aroma din suc. Astfel ca se folosesc substante chimice "pachete de aroma" false care se adauga la suc.

Sucul de portocale proaspat facut la tine acasa, sau de automatele noastre,in mod evident, este lipsit de substante chimice si arome artificiale. Si, in loc sa contribuie la incarcatura toxica a organismului tau, ajuta corpul sa elimine substantele nocive, deoarece contine o multime de antioxidanti benefici, vitamine, minerale si enzime care ajuta la detoxifierea organismului tau.

Sucul proaspat stors de portocale contine enzime, polifenoli, antioxidanti benefici si alte elemente nutritive, care sunt distruse in procesul de pasteurizare. Este redus de asemenea si continutul de vitamine, in special de vitamina C. Acestea sunt substante nutritive care sunt foarte sensibile la caldura si oxidare, si se distrug atunci cand sunt expuse la temperaturi ridicate in procesul de pasteurizare. Asa ca, uneori, producatorii vor adauga vitamina C, pentru a compensa pierderea.

Dar, in stare proaspata sucul de portocale este incarcat cu acesti antioxidanti. In plus, in timp ce pasteurizarea este destinata sa protejeze impotriva bacteriilor, sucul de portocale proaspat poseda in mod natural proprietati antimicrobiene, vitamina C, acid citric si alti compusi din cadrul acesteia.

In stare proaspata, sucul de portocale contine o cantitate considerabila de de vitamina C si bioflavonoide, fiind o sursa importanta de antioxidanti.

Vorbind de antioxidanti, te-ai intrebat vreodata de ce vitamina C este un element cheie in sistemul imunitar? Deoarece creste numarul de globule albe din sange si iti asigura o sanatate optima.

Sucul proaspat este bogat in bioflavonoide - pigmenti din plante care imbunatatesc biodisponibilitatea substantelor nutritive, cum ar fi vitamina C. Chiar si atunci cand vitamina C este adaugata sintetic, cantitatea de bioflavonoide este mare.

CC Juice ssuc de portocale proaspat 2

Sucul de portocale contine colagen  

Corpul nostru nu poate asimila si nici nu poate produce colagen fara vitamina C? Liniile fine si elasticitatea pielii nu poate fi sustinuta fara vitamina C. Productia de colagen asigura un aspect mai tanar si sustine un sistem digestiv sanatos, oase si dinti puternici si multe altele. Obtinerea de vitamina C din surse alimentare este ideal, iar sucul de portocale contine o multime de vitamine.

Sucul de portocale proaspat este o sursa buna de magneziu + alte minerale si vitamine

Sucul de portocale contine o cantitate mare de minerale. Un litru de suc de portocale contine peste 100 de miligrame de magneziu! Magneziul este o substanta extrem de importanta, necesara pentru metabolismul celular si care iti ofera energia de care corpul tau are nevoie pentru a indeplini in parametrii normali toate functiile.

Te gandesti ca portocalele contin mult zahar? Ei bine, magneziul din sucul de portocale este de fapt esential pentru reglarea zaharului din sange si mentine nivelurile de glucoza din sange in limite normale.

Potasiul, un alt nutrient cheie regasit in sucul de portocale din abundenta este implicat in reglarea zaharului din sange si a nivelului de insulina. Potasiul regleaza metabolismul celular si transforma zaharul in combustibil.

Potasiul asigura hidratarea celulara, prin mentinerea sodiului in circulatie, care regleaza retentia de apa si volumul de sange. Potasiul este de asemenea vital pentru metabolismul carbohidratilor, sinteza proteinelor, si multe altele.

Doar un pahar de suc de portocale proaspete furnizeaza aproximativ 15% din necesarul zilnic de potasiu.

Sucul proaspat de portocale contine cantitati semnificative de acid folic (19% din doza zilnica recomandata), vitamina B-6, tiamina si vitamina A.

Si vitamina C? Aproximativ 207% din valoarea zilnica recomandata intr-un pahar mediu (210ml)

Sucul de portocale ajuta tiroida

Cele mai multe substante nutritive anti-stres se regasesc in sucul de portocale, inclusiv magneziul,  vitamina C si potasiul, care actioneaza ca un sistem de suport pentru glandele suprarenale, tiroida si sistemul nervos. Aceste substante nutritive sunt esentiale in producerea si conversia activa a hormonilor tiroidieni. Fara ele, tiroida nu poate tine pasul cu cererile hormonale ale corpului tau, si stresul fiziologic este crescut.

Atunci cand glandele suprarenale sunt suprasolicitate din cauza stresului cronic si lipsa de depozite nutritionale, acestea nu pot fi in masura sa furnizeze corpului hormonii necesari, cum ar fi cortizolul. Acesta este produs in cantitatile necesare pentru a mentine homeostazia in viata de zi cu zi. De exemplu, cortizolul ar trebui sa creasca dimineata, dupa micul dejun si sa se mentina in limitele normale pe parcursul intregii zile. Dar glandele suprarenale nu pot produce cortizol sau functiona in mod normal, fara potasiu adecvat, magneziu, vitamina C, vitamina B si alti nutrienti. Vei primi o doza mare din acesti nutrienti intr-un pahar de suc de portocale proaspat.

In cazul in care vrei intr-adevar sa stimulezi tiroida si glandele suprarenale, adauga un pahar de suc de portocale proaspat in meniul tau zilnic.

Sucul de portocale contine zaharuri naturale benefice care reduc stresul si stimuleaza metabolismul

Dar, e drept, zaharuri benefice. Nu toate zaharurile, in special fructoza, sunt daunatoare. Zaharul din sucul de portocale se gaseste in trei forme diferite: zaharoza, glucoza si fructoza. Totusi, fructoza se transforma in glucoza in ficat si furnizeaza combustibilul necesar pentru fiecare celula din corpul tau. In cazul in care nu consuma glucoza din carbohidrati, corpul tau va face tot ce este nevoie sa il produca, inclusiv sa le preia ​​din tesutul muscular.

Un aport adecvat de glucoza sprijina metabolismul organismului tau intr-o multitudine de moduri. Atunci cand ai un nivel prea scazut de zahar in sange (ceea ce se intampla atunci cand eviti consumul de zahar), hormonii de stres (adrenalina si cortizolul) explodeaza la niveluri daunatoare, deoarece acestea sunt responsabile pentru restaurarea zaharului in sange.

Metabolismul celular - procesul prin care organismul produce energie pentru a functiona, depinde in totalitate de furnizarea de combustibil suficient pentru celule. Acest combustibil este glucoza pe care o poti procura dintr-o sursa de hrana naturala, un suc de portocale.

Citeste si Beneficiile Sucului de Portocale 

Click Aici