Totul despre Portocale

Totul despre Portocale

User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive
 

Portocalele pot fi acre, sau dulci si foarte zemoase. Cele mai multe portocale provin din Florida, acestea avand o piele subtire si foarte mult suc usor de obtinut. Portocalele din California sunt cele mai bune pentru a fi consumate ca atare. Analizand o portocala, ne dam seama ca putem folosi cam 90% din ea. Chiar si coaja este extrem de aromata si utilizata in diverse retete.

 

CAND ESTE SEZONUL PORTOCALELOR?

Portocalele sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sezonul lor de varf este din octombrie pana la inceputul lunii aprilie (cele mai reci luni).

 

DE CAT TIMP ARE NEVOIE UN ARBORE DE PORTOCAL SA CREASCA?

Un arbore poate produce fructe de la  3 ani. Un arbore complet dezvoltat poate ajunge la 13 m inaltime. Mai exista si soiul semi-Pitic (6-7 m) sau arbori pitici (1-2 m).

 

CUM SE PASTREAZA PORTOCALELE? Poti pastra portocalele maxim 2 saptamani in frigider, sau cateva zile la temperatura camerei. Sfat: o portocala la temperatura camerei, va produce mai mult suc.

 

CUM SE ALEG PORTOCALELE? Atunci cand vrei sa cumperi portocale, alege-le pe cele ferme si grele. Cele mai bune sunt cele fara multe denivelari si cu o coaja neteda. Nu cumpara o portocala care se simte ca un burete sau care are pete moi.

 

POT INGHETA PORTOCALE? Nu exista nici un motiv pentru care sa nu poti congela portocale. Vei pastra toti nutrientii esentiali, antioxidantii si acidul folic. Nu va avea aceleasi proprietati ca o portocala proaspata, dar le poti folosi in piureuri si sucuri.

Cum le congelezi? Indeparteaza coaja si segmentele albe. Poti sectiona portocala in jumatate si apoi sa congelezi jumatatile pentru stoarcere mai tarziu. Portocalele congelate sunt grozave pentru stoarcere si vei obtine un suc extrem de gustos si hranitor.

 

CUM SA FOLOSESTI PORTOCALELE? Le poti consuma ca atare sau sa faci suc. Deasemenea, poti face piureuri si chiar sosuri. Nu exista nici o modalitate gresita de a utiliza o portocala. Portocalele sunt excelente in retete pentru micul dejun sau pentru cina si mai ales la desert.

 

Care este modul tau preferat de a consuma o portocala?