Portocalele pot constitui un ingredient minunat in diverse feluri de mancare. Chiar daca reteta necesita felii sau suc proaspat stors, portocale sunt printre citricele cel mai usor de combinat atat cu ciocolata cat si cu somonul sau carnea de porc. Aplica ideile de mai jos in bucataria ta si vei obtine cu siguranta cateva laude binemeritate.
Salata condimentata cu portocale
Portocalele proaspete se decojesc, se taie in felii subtiri si apoi se amesteca cu ceapa, masline si un sos aromat facute cu ulei de masline, curry, coriandru si menta. Rezultatul este o farfurie uimitoare plina de culoare, care constituie cina perfecta in cursul saptamanii.
Imagine preluata de pe http://eatinmykitchen.meikepeters.com/
Somon cu sos de portocale
Portocale dulci, rozmarin proaspat si seminte de chimen zdrobite adauga o aroma subtila unui file de somon la gratar. Este recomadat sa pregatesti marinata cu cateva ore inainte de a gati somonul. Astfel, carnea va absorbi uniform toate aromele.
Imagine preluata de pe http://rasamalaysia.com/
Desert cu ciocolata si portocale
Un pachet de mix pentru briose cumparat de la supermarket poate fi imbunatatit cu cateva ingrediente simple. Adauga migdale sau alune tocate si suc de portocale proaspat stors si devoreaza un desert extrem de gustos. Pentru a insiropa briosele, fierbe sucul de portocale cu zahar timp de 10 minute, apoi toarna peste fiecare prajiturica. Poti decora cu o jumatate de felie de portocala, alune macinate sau ciocolata rasa.
Imagine preluata de pe http://www.recipeshubs.com/
Cocktail Fresh
Foloseste suc proaspat de portocale, suc de ananas, nectar de guava si rom pentru a obtine un cocktail tropical reconfortant. Oaspetii tai se vor simti ca in Caraibe. Relaxeaza-te si bucura-te de o bautura delicioasa.
Imagine preluata de pe https://uk.thebar.com
Salata de portocalele si capsuni
Aceasta salata cu doar doua fructe poate fi considerata un desert sau o gustare excelenta pentru oricine. Taie portocalele si capsunile in felii potrivite. Fierbe 1 cana si jumatate de apa cu ¾ cana de zahar. Lasa amestecul pe foc pana se limpezeste – 2 - 3 minute. Lasa siropul sa se raceasca putin, apoi adauga 1/4 ceasca de frunze proaspete de busuioc, tocate. Lasa-l sa se raceasca complet. Stropeste capsunile si portocalele taiate cu siropul de busuioc, cu aproximativ 30 de minute inainte de servire, pentru a permite ca aromele sa se combine.
Imagine preluata de pe http://www.onceuponachef.com/
Cotlet de porc cu portocale
Feliile de portocale proaspete se trag la tigaie impreuna cu cotletul de porc condimentat, pentru a adauga o nota citrica preparatului. Desi pare complicat, intregul preparat, inclusiv o garnitura de cuscus, poate fi gata in mai putin de 10 minute.
Imagine preluata de pe http://foodtruckblog.info/
Sorbet cu ciocolata amaruie si portocale
Ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru a face un sorbet cu aroma intensa si doar 150 de calorii /cana.
Ai nevoie de 1 cana si jumatate de suc de portocale proaspat (aproximativ 5 portocale medii), 1/2 cana zahar, 4 portocale taiate cat mai fin, 1 cana cu apa, 1 ciocolata amaruie rasa grosier.
Imagine preluata de pe http://pastrystudio.blogspot.ro/
Combina sucul de portocale si zaharul intr-un castron mare, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Adauga portocalele taiate si apa. Toarna amestecul de portocale intr-un aparat de facut inghetata si lasa-l sa functioneze conform instructiunilor. Aseaza sorbetul intr-o cutie care se poate introduce in congelator si lasa-l sa se aseze minim 1 ora sau pana cand doresti sa il consumi. Decoreaza cu fasii de ciocolata amaruie.
Tu cum mai folosesti portocalele in preparatele tale?