Legumele si fructele viu colorate nu sunt deloc greu de gasit, iar cele portocalii sunt la fel de pline de savoare ca si oricare altele. Portocalele, morcovii sau ardeii grasi sunt cele mai cunoscute legume si fructe preferate de majoritatea oamenilor.
Portocalele
Cu toate ca majoritatea dintre noi decojim portocala si o mancam ca atare, ea poate adauga savoare si aroma intr-o multitudine de feluri de mancare. Asorteaza puiul cu o salata de legume proaspete, asezonata cu felii de portocale. Pentru a pastra aroma portocalelor, pastreaza coaja si foloseste-o in prajituri. Desigur, modul preferat de consum este sucul proaspat stors, pentru ca astfel te poti bucura de toate vitaminele si nutrientii continuti in aceste fructe.
Morcovii
Morcovii adauga o dulceata subtila in orice fel de mancare ai decide sa faci, cum ar fi supele si tocanele. Dar, daca doreasti sa ii pui in prim plan, gateste-i pur si simplu la aburi, cu ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie. Pentru un pic de fantezie, incearca o salata de fasii de morcov si telina cu iaurt grecesc sau maioneza light. La fel ca si portocalele, morcovii se pot transfoma in suc si constituie o baza excelenta pentru fresh-uri din fructe de sezon.
Ardeii portocalii
Acestia nu sunt la fel de dulci ca si ardeii rosii, dar tot aduc culoare si aroma in orice preparat. Gateste-i intr-un sos cu rosii cherry si serveste-i pe un piept de pui la gratar, pentru o masa sanatoasa si savuroasa. Sau ai putea pur si simplu sa consumi feliile crude alaturi de un bol de hummus de casa.
Care sunt fructele si legumele tale portocalii preferate si cum le consumi?