Nu arunca cojile de portocale si lamai, coditele de la ierburile proaspete, sau resturile de condimente aromatice intregi. Le poti utiliza sa faci un difuzor parfumat pentru casa, care va improspata aerul in orice incapere. Recipientul poate fi o sticla reciclata de vin sau apa, iar betisoarele pot fi de bambus (bete pentru gratar de exemplu, le gasesti in orice magazin alimentar). Difuzorul tau de parfum va arata foarte chic si va raspandi un parfum delicat. Poate fi deasemenea si uncadou minunat.
De ce ai nevoie:
• un borcan de sticla sau o sticla
• bete din bambus
• 1/4 cana de alcool (50°-70°)
• 3/4 cana apa
• 20 picaturi de ulei esential
• cojile de lamaie sau portocale
• Ierburi proaspete (optional)
• cuisoare intregi, batoane de scortisoars sau nucsoara
Indicatii:
1. Alege un borcan mic de sticla sau o sticla frumoasa pentru baza odorizantului. Este indicat sa folosesti un recipient cu gura ingusta pentru a nu permite continutului lichid sa se evapore prea rapid.
2. Alege cateva cuisoare, chiar daca nu sunt intregi, batoane vechi de scortisoara, sau pastai de cardamom. Daca doresti, adauga ierburi proaspete, cum ar fi: rozmarin, menta sau lavanda. Adauga coji de lamaie sau portocala, fara partea alba.
3. Adauga apa, alcoolul si cateva picaturi din uleiul esential preferat. Agita putin compozitia pentru a se amesteca toate aromele.
4. Adauga betele de bambus, iar lichidul se va dispersa de pe acestea. Daca ai utilizat coji proaspete de portocale si lamai, reimprospateaza amestecul la 30 de zile pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului. Gasi locul perfect pentru amplasarea difuzorului parfumat si bucura-te de un miros dulce si natural.
Articol preluat de pe www.popsugar.com