Portocale sau Suc de portocale?

Portocale sau Suc de portocale?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Abia astepti sa bei un pahar de suc de portocale dimineata? Sau preferi sa mananci o portocala? Portocalele sunt pline cu vitamina C, un mic miracol care ajuta la protejarea organismului impotriva deficientelor sistemului imunitar si a bolilor cardiovasculare. 

Este recomandat un aport zilnic de 75 mg de vitamina C pentru femei si 90 mg / zi pentru barbati.

Cata vitamina C contine o portocala? O portocala de marime medie contine 69,7 mg de vitamina C, in timp ce un pahar cu suc de portocale, ofera 97 mg de vitamina C.

Atunci, cum este cel mai bine sa consumi fructul aromat?

Pro-uri suc de portocale

Sucul de portocale ajuta la contracararea efectelor unei mese nesanatoase asupra organismului datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca portocalele contin mai mut de 60 de flavonoizi antioxidanti. Daca mananci regulat cate o portocala, vei avea o multime de efecte benefice, dar este mult mai probabil sa consumi un pahar de suc de portocale dupa o masa copioasa, decat sa mananci o portocala.

Sucul de portocale obtinut din concentrat este produs din intregul fruct, ceea ce inseamna ca este incarcat cu mai multi antioxidanti, pectina solubila si uleiuri esentiale decat o portocala.

Un pahar de suc de portocale in fiecare zi poate preveni formarea pietrelor la rinichi deoarece contine citrat, care ajuta la scaderea aciditatii urinei.

Pro-uri portocale

O portocala contine mai multe fibre decat sucul. Fibrele sunt importante in alimentatie deoarece iti dau senzatia de satietate, astfel ca este mai putin probabil sa mananci si sa acumuezi si mai multe calorii.

Indiferent cum preferi sa le consumi, portocalele sunt o sursa bogata de vitamine si antioxidati naturali, atat de benefici pentru organism. Oricand vrei un pahar cu suc de portocale proaspat stoarse, apeleaza cu incredere la automatele noastre. Vezi unde le gasesti LOCATII