Te-ai intrebat vreodata cum sa tai o felie perfecta de portocala asa cum vezi in restaurante sau la TV? Exista doua moduri la fel de simple pentru a taia feliile rotunde si fara defect. Vezi mai jos cum sa procedezi. Dar, mai intai, putina istorie a portocalelor!
In timpul goanei dupa aur din California, portocalele erau foarte cautate pentru ca se stia ca sunt utile in in combaterea scorbutului - o boala care rezulta din lipsa de vitamina C. Acest lucru a impulsionat comertul portocalelor, iar soiul Navel a fost cel care a pus California pe harta citricelor. Acest soi fara samburi si usor de curatat de coaja, este un derivat al soiului original din Brazilia.
Afla mai multe despre portocale de AICI.
Revenind la modul de taiere a unei felii perfecte, poti aplica aceste principii pe orice tip de fruct citric. Ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit si un tocator curat, preferabil din sticla.
1. Incepe prin a spala fructele si a le usca cu un servet de hartie.
2. Scoate capetele fructelor si arunca-le. Asigura-te ca ai taiat suficient din coaja, astfel incat pulpa sa fie vizibila.
3. Aseaza portocale vertical pe unul din capetele taiate. Indeparteaza pe rand cate o sectiune de coaja de sus pana jos. Asigura-te ca elimini toate zonele albe.
4. Utilizeaza prima felie ca ghid pentru a elimina restul de coaja si pielita. Taie in jurul fructului pana cand toata coaja este eliminata.
5. Odata ce coaja a fost eliminata, asezeaza portocala pe o parte si taie felii, groase sau subtiri dupa cum doresti.
6. A doua modalitate de taiere este sa faci sectiuni - felii pe fiecare parte a membranei, care separa sectiunile portocalei. Nu vei obtine acele felii perfecte, rotunde, dar poti folosi sectiunile pentru salate sau decorarea deserturilor.
Articol preluat de pe http://toriavey.com/