Acidul citric din alimente

Ce alimente contin acid citric

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Acidul citric se regaseste in mod natural in fructele citrice, cum ar fi: portocalele, grapefruitul, lamaile si lime, precum si alte tipuri de fructe si legume, inclusiv ananasul si rosiile.

Acidul citric este adesea adaugat la produse pentru a sublinia gustul acru, pentru a le fermenta sau pentru a le ajuta sa le pastreze.

Daca ai o intoleranta sau o alergie la acidul citric, este util sa cunosti unele dintre cele mai comune alimente care il contin, astfel incat sa poti evita aportul de acid.

Conservele alimentare

Multe alimente conservate au acid citric adaugat, deoarece ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al produsului, precum si la imbunatatirea aromelor. Acidul citric ajuta la imbunatatirea sigurantei produselor conservate, impiedicand bacteriile sa se dezvolte pe hrana, dar si reducand sansele ca produsul sa se deterioreze inainte de a fi deschis sau consumat. Daca faci chiar tu conserve acasa, ar trebui sa adaugi acid citric pentru a extinde timpul in care produsele alimentare vor ramane in siguranta.

Bauturile nealcoolice

Gustul usor intepator pe care il ai dupa ce consumi o bautura racoritoare, se datoreaza adesea acidului citric. Cele mai frecvente bauturi racoritoare in care se gaseste acidul citric sunt cele cu aroma de fructe. Acidul citric completeaza gustul majoritatii fructelor si aromelor de fructe si contribuie la prelungirea termenului de valabilitate al bauturilor racoritoare. Asigura-te ca citesti etichetele ingredientelor de pe produsele tale preferate pentru a te asigura ca alegi unul care nu contine acest acid, daca ai o intoleranta la acesta.

Vinul

Cantitatea de acid citric adaugata la un vin contribuie la determinarea calitatii si gustului. In timp ce acidul citric ajuta la pastrarea alimentelor conservate si a bauturilor nealcoolice, nu are acelasi beneficiu pentru vin. Cu cat cantitatea de acid citric adaugata la un vin este mai mare, cu atat trebuie sa il consumi cat mai repede inainte de a incepe sa aiba un gust amar si acru.