Cadouri Craciun

De ce se pun portocale in cadourile de Sarbatori?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ce gasesti sub brad in dimineata de Craciun? In afara de pachetele frumos ambalate si dulciurile delicioase, sigur vor exista si cateva portocale printre cadourile tale.

Ceea ce credeai ca este pur si simplu o traditie de familie, are de fapt o provenienta foarte interesanta.

Sfantul Nicolae si sacii cu aur

O explicatie pentru aceasta traditie provine de acum cateva sute de ani de la Sf. Nicolae, care s-a nascut in zona care este acum Turcia de astazi. El a mostenit o suma mare de bani, dar si-a dedicat viata pentru a ii ajuta pe altii si in cele din urma a devenit episcop.

Potrivit legendei, Sf. Nicolae a aflat despre un om sarac, care nu a fost in stare sa gaseasca petitori pentru cele trei fiice ale sale, pentru ca nu avea bani pentru zestre. Sf. Nicolae a urcat in taina pe casa omului si a aruncat trei saci de aur pe horn pentru fiecare dintre fete. Aurul s-a intamplat sa aterizeze chiar in fiecare dintre ciorapii fetelor care erau agatati pe soba ca sa se usuce.

Portocalele pe care le primim astazi, sunt un simbol al aurului care a fost lasat in ciorapi.

Un rasfat in timpul Marii Crize Economice

In timpul Marii Crize Economice din anii 1930, multe familii pur si simplu nu au avut mijloacele materriale necesare pentru a cumpara cadouri. In schimb, au gasit o alternativa delicioasa: portocalele dulci sau nuci ca si cadouri de Craciun.

Portocalele au fost greu de gasit

Portocalele proaspete au fost greu de gasit, mai ales in partea de nord, astfel incat gasirea acestor fructe in cadourile de Craciun, era un rasfat si o modalitate de a sarbatori vacanta.

Este sezonul cadourilor

O alta teorie din spatele traditiei, este ca decembrie este luna cadourilor, iar feliile de portocala reprezinta amabilitatea de a impartasi ceea ce ai cu ceilalti.

Acum ai si mai multe motive sa ascunzi cateva portocale zemoase printre cadourile de Craciun.