Cum sa tii pisicile departe de gradina ta?

Cum sa tii pisicile departe de gradina ta?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Aroma uleiurilor citrice din coaja de portocale si a altor citrice, poate fi suficienta pentru a tine pisicile departe de gradina ta. Cantitatea de coji de portocale necesare depinde de dimensiunea gradinii tale. Acest proiect este o modalitate benefica de a folosi coaja de portocale pe care oricum o aruncai.

  1. Desfa coaja portocalelor
  2. Pune cojile de portocale intr-un robot de bucatarie - coaja ar trebui maruntita in bucati de aproximativ 2 cm, pentru a se elibera uleiurile. O alta optiune, daca nu ai un robot de bucatarie, este sa folosesti un cutit pentru a taia coaja in bucatele de aproximativ 2 cm.
  3. Imprastie bucatile de coaja de portocala pe solul din gradina ta unde doresti sa nu ajunga pisicile.
  4. Acopera coaja de portocale cu un strat de scoarta uscata pentru a o mentine pe loc.

O alta modalitate de a utiliza uleiul de portocala sau alte citrice, este sa il pulverizezi in perimetrul unde nu vrei sa ajunga pisicile. Amesteca 10 picaturi de ulei esential de portocale cu apa intr-o sticla cu pulverizator si testeaza mai intai pe o zona mica pentru a te asigura ca uleiul nu pateaza. Mai poti utiliza si uleiuri de lamaie, eucalipt sau lavanda – pisicilor nu le place niciunul din aceste parfumuri.

Va trebui sa reaplici acest “tratament” de fiecare data cand nu mai simti aroma citricelor si dupa ploaie. Indepartarea surselor potentiale de hrana din curte, cum ar fi vasele pentru animalele de companie nesupravegheate sau cutiile de gunoi deschise, vor face zona mai putin atractiva pentru o pisica flamanda.

Chiar daca iubim animalele de companie, exista cateva zone in care nu dorim sa ajunga, sau rasaduri pe care dorim sa le protejam. Foloseste aceste trucuri simple si tine la distanta “musafirii nepoftiti”.