Reutilizeaza cojile de portocale

Reutilizeaza cojile de portocale

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dupa ce ai stors portocalele, pastreaza coaja, usuc-o si utilizeaz-o in diverse retete delicioase. Dupa ce vei afla acest truc de conservare, nu vei mai arunca cojile de citrice niciodata.

 

Cum se foloseste pudra din coji de citrice

Foloseste pudra de citrice exact asa cum folosesti si alte mirodenii - 1 lingurita de coaja pulbere in prajituri, sosuri sau alte preparate. In timp ce aroma este la fel de puternica precum si in coaja proaspata, pudra are o aroma mai subtila si mai robusta si nici nu este la fel de acida.

 CCJuice pudra din coaja portocale 2

Cum se face pudra de coaja de portocale, lamai sau limes

Indeparteaza coaja inainte de a manca sau de a stoarce fructele. Incearca sa elimini pe cat posibil partea alba pentru ca este amara.

Aseaza intr-o tava de cuptor o hartie de copt si umple foaia cu bucatile de coaja. Nu le suprapune prea mult ca sa aiba suficient spatiu sa se usuce.

Metode:

• lasa cojile sa se usuce intr-un spatiu calduros si bine aerisit, cateva zile, pana cand acestea sunt bine uscate

• coace la cea mai mica temperatura a cuptorului timp de aproximativ 4 ore sau pana cand coaja este uscata si s-a curbat

Cand cojile sunt bine uscate, pune-le intr-o masina de macinat sau intr-un mojar cu pistil. Incearca sa zdrobesti cat mai bine cojile, pana obtii o pudra cu particule uniforme. Daca pudra ete foarte bine uscata, ar trebui sa se mentina pentru aproximativ un an. Pastreaza-o in frigider pentru a prelungi durata de conservare.

Ca si punct de referinta, dintr-o portocala de dimensiuni medii vei obtine aproximativ o lingura de pudra.

 

Data viitoare cand o reteta iti sugereaza sa adaugi coaja de portocale sau lamai, vei avea gata pregatita o pudra aromata si delicioasa.